Tiden er alltid inne for båtliv, selv om du må stå og pusse på kjæledeggen under en presenning når snøen laver ned. Men blir du med i en båtklubb, blir det hele mer sosialt. Uansett hvilken type båt du har er det alltid åpent for båtfolk. Her kan du slå av en prat under en kopp kaffe og noen vafler. Det er ikke så høytidelig på slike klubber, selv om interessen er båter. Små joller, eiker, seilbåter, cruisere, havseilere og katamaraner, alle har de til felles at de seiler på sjøen. Alle har et forhold til skjærgården i Norge, fordi kystlinjen følger oss hvor enn vi reiser. Mulighetene er mange for å komme seg litt bort etter hverdagens kjas og mas.

Båtklubber i Norge

Det fins båtklubber i sør og nord. Noen store, andre små. Alle under samme paraplyorganisasjon: Kongelig Norsk Båtforbund. Forbundet fordeler seg over 50.000 medlemmer i 400 lag og foreninger – båtklubbene selv. Den største avdelingen er Region Øst med sine 16.000 medlemmer. Det mest naturlige for deg er derfor å finne ut hvilken klubb du skal melde deg inn i. Den som er nær hjemmet ditt, eller den som er nær hytta di. For hvor du seiler er det ingen som har noe med, men hvor du har båten kan ha noe å si for deg.

Båtklubbene er åpne for nye medlemmer som har fokus på tre hovedpunkt:

  • Miljø
  • Sikkerhet
  • Fellesskap

Aktiviteter du kan bli med på

I båtklubben har du mange fordeler, for eksempel kurs i hvordan du vedlikeholder båten best mulig. Det er tross alt snakk om erfarne båtfolk, så det er alltid noen som kan dette bedre enn deg. Få hjelp av ekspertene og smarte tips til pussing av dekket. Dessuten er det jo noen kroner spart å gjøre det rett første gang.