Det er noe forfriskende med Mjøsa. Den ligger der midt i landet, og selv om man nesten kan se fra den ene side til den andre, så trenger man egentlig ikke noe større hav. Mjøsa er også stedet for Hamar Seilforening, en seilklubb som seiler på innsjøen Mjøsa.

Man trenger ikke bare seile på Mjøsa for å bli med i denne klubben, da det arrangeres både regatta og seilas andre steder også. Hvorfor bli med i Hamar Seilforening tenker du? Vel, her skal vi se på noen opplagte grunner.

Organisering av Hamar seilforening

Denne klubben er organisert som en bedrift (forening) med styre og årsmøter. Det gjør at medlemmene kan møte og få mer informasjon om driften videre. Det er essensielt å vise fram Mjøsa og båtene der på best måte. Derfor arrangeres det kurs og regatta for de som elsker konkurranser.

Foreningen har om lag 200 medlemmer og et styre som består av formann, regattasjef, kasserer, sekretær og havnesjef. For sitt arbeid og innsamling har foreningen fått i stand bygging av ny brygge og båthavn.

Sosiale arrangementer

Det er vanlig å samles på Tjuvholmen kro for å spise rakfisk og drikke godt. Her fortelles det lystig om årets store utfarter som seilas til Shetland og lignende, samtidig som man legger fram alle fordelene man får som medlem av klubben.

Det arrangeres regatta en gang i året, og jolle-trening for de som er nybegynnere. Dette er viktig for rekrutteringen til seilforeningen. Det er ikke altfor mange som seiler i Mjøsa, innsjøen med turister som farter forbi uten å stoppe opp. Det er litt synd, for stedet er vakkert med alle sine små bygder. Hamar er selv en liten perle ved strandkanten, en by som bør oppleves om man er i området.

Hamar seilforening drives av frivillighet og inntekter fra havneplasser og medlemskap.