Smarttelefonen har kommet for å bli, og den passer utmerket til å ha med i båten også. Særlig om man tenker å være borte i tre uker, er det kjekt å ha med mobilen. Den har som primæroppgave å kommunisere med andre, men den fungerer også på mange andre måter. Her skal vi se nærmere på hvorfor det er viktig å ha med seg mobilen når man er på båtferie.

Bestille havneplass

Når man farter fra havn til havn er det alltid godt å komme til dekket bord. Noen ganger går ikke turen akkurat som man hadde tenkt, og kanskje man må ankre opp tidligere enn man hadde tenkt. Ved å bestille havneplass før man ankommer, vet man at man har en plass å legge til kai. Men det kan være andre ting man vil bestille, slik som mat, guidet tur eller omvisning. Mulighetene er bedre med mobilen.

Overfart på natta er noe av det mest utrolige ved å seile. Kanskje må man gå for motor, men sjølufta og motorduren er en opplevelse i seg selv. Blir overfarten lang og man er veldig trøtt, kan man spille noen runder rulett. Det finner man på Storspiller turneringer for live casino. Dessuten fins en rekke spilleautomater som også hjelper en med å få tiden til å gå.

Værvarsel og forevige øyeblikkene

Dessuten kan mørke skyer i horisonten gi bekymringer. Værvarselet meldte jo ikke storm, men med appene yr.no og storm.no kan man finne ut om været har snudd. Dessuten har smartmobilen et kamera som er helt utrolig. En knallrød solnedgang, en sel i bølgene eller et dundrende regnskyll kan gi flotte bilder man kan vise fram til barn og barnebarn.

Til syvende og sist en telefon

Men mobilen er også den man ringer med og sender meldinger med. Det er jo godt å kunne fortelle de der hjemme at båtlivet aldri har vært bedre og at man er trygg.