Det er aldri for tidlig å planlegge sommeren, og for sommeren 2020 må vi alle innstille oss på en annen ferie enn det vi kanskje allerede hadde bestilt, og det vi hadde ønsket oss. Det snakkes om Norgesferie på alle kanter, og mange vil nok trekke til fjells. For seilentusiaster er ikke en ferie i hjemlandet en skuffelse, tvert i mot.

Norskekysten er et vakkert sted å være i sommermånedene, og det er da vi er heldigst med været. Midnattssola er ikke noe man har lyst til å reise fra, og det passer dermed bedre å være hjemme mellom juni og august, og heller dra til utlandet på høsten.

Nord-Norge sett fra sjøen

Nord-Norge blir stadig en mer populær destinasjon for seilere. Det er stadig flere seilbåter og se langs kysten av Nord-Norge, og de kryper stadig lengre nord. Helgeland har vært kjent blant seilere i flere år nå, men nå ser flere også ut til å åpne øynene for Vesterålen, Lofoten og Senja. Nord-Troms er heller ikke utelukket, da flere og flere synes det er spennende å seile rundt Skjærvøy og nærliggende øyer og fjorder. Det er vakkert og se nordnorsk landskap speile seg i stille hav, og med varmen fra midnattssola.

Rolig farvann

Seiling langs Helgelandskysten er mer utfordrende enn seiling langs kysten lengre nord. Den beryktede skjærgården gjør at seiling i dette området passer bedre for personer som er svært interessert i teknikken og vitenskapen som inngår i seiling, men desto mer interessant og lærerikt. Lengre nord i fjordene i Vesterålen og Troms er landskapet mykere, og her kan man møte på mange andre seilere fra inn- og utland. Her seiler barnefamilier, foreninger og enslige.

Seilermiljøet er et hyggelig miljø å være i, og sjansen for nye bekjentskaper og vennskap er stor om man legger til kai i en marina i Nord-Norge på sommeren.